Lombardije Reisgids, Vakantie in Lombardije, reizen naar Lombardije, tours in Lombardije, toerisme Lombardije, booking hotel Lombardije, huurauto Lombardije, vlieg aan Lombardije, Incoming Lombardije, Huwelijk Lombardije, Weer Lombardije, kaart Lombardije, Afbeeldingen Lombardije
Ľ Home Ľ Reisgids van Italie Ľ Lombardije language:
IT  EN  DE  FR  ES  NL
Reisgids van Lombardije Vakantie in Lombardije toerisme LombardijeBooking Hotel Lombardije boerderijhotel Lombardije Vakantiehuis Lombardije Vakantiehuizen Lombardije campings Lombardije ImmobiliŽn vakantie en reizen naar ItaliŽ Reisgids toeristische informatie van ItaliŽ Accommodatie Reserveer hotel
 

Lombardije

Lombardije Italy Lombardije is gesitueerd in het noordwesten van ItaliŽ en is ťťn van de weinig geheel door land omgeven gebieden van het schiereiland.

Lombardije is beroemd voor het bezitten van het grootste gebied dat door meren, met inbegrip van Meer Maggiore en de mooie Eilanden Boromee wordt behandeld; Meer Como, dat de steden van Como en Lecco baadt; Meer Garda, dat de spa stad van Sirmione omvat; Meer Iseo en het gebied Franciacorta, famed voor zijn wijnen.
Lombardije is ook een land van parken, en enorm natuurlijk en cultureel erfgoed. Het nationale Park Stelvio, dat een gebied van ong. behandelt. Lombardije heeft een groot aantal regionale parken die rivieren, bergen, bossen en landbouwgrond, elk met zijn eigen unieke kenmerken beschermen. De bezoekers aan Adda Nord Park kunnen de landschappen bewonderen die door Leonardo worden geschilderd, en Campodei Fiori dichtbij Varese is naar huis complex aan een Heilige Berg en Capelle dei Misteri del Rosario. De parken Adamello en Orobie bieden ook spectaculaire reisroutes aan.

De steden van Lombardije bieden een rijkdom aan kunst aan - de unmistakeable stijl van elke ťťn bewarend zijn eigen verschillend karakter. Milaan, het kapitaal van Lombardije, is een stad van duizend gezichten en de ĄStad van Madonnaď genoemd.
Dit gebied is verdeeld in twaalf provincies: Bergamo, Brescia, Como, Cremona, Lecco, Lodi, Mantova, Milaan, Monza, Pavia, Sondrio e Varese.

Lombardije is altijd een belangrijk cultureel centrum geweest: vele grote exponenten van Italiaanse literatuur waren hier geboren, zoals Manzoni en Martinetti, en de kunstenaars zoals Caravaggio en Leonardo da Vinci beoefenden hier hun handel.


Milaan
De hoofdstad van Noordelijk ItaliŽ, Milaan is een veelvormige stad, altijd veranderend: het is onmogelijk om een korte presentatie te maken.
De heterogeene eerder wanordelijke stad, het zich openb ...

Comomeer
Comomeer is een bijzonder gelukkig grondgebied, rinomato voor zijn over het algemeen mild en vochtig klimaat dat rijke rigoglio goedkeurt. Dat alles wordt gemaakt van de aanwezigheid van de alpiene ke ...

Valtellina
Het is een ruime vallei die centraal middendoor het Alpengebergte loopt, een van de grootste en meest fascinerende toeristische gebieden van Europa.
Het bevindt zich in de grensstreek tussen Ital ...

Gardameer
Het meer Garda, of Benaco, zijn het grootste Italiaanse meer; zijn grondgebied is verdeeld tussen drie gebieden: Lombardije, Veneto en trentino-Alt Adige. In het Noorden is het smal, omringd door hoog ...

Maggioremeer
Het Maggioremeer, de waarvan oppervlakte tussen ItaliŽ en Zwitserland wordt gedeeld, is ťťn van de belangrijkste alpiene meren en het tweede Italiaanse meer na Meer Garda.
De meren, eilanden, berg ...
 
Accommodations
Search the last-minute offered in the best hotels of Italy
Cucina
Scopri la cucina italiana con tante ricette per tutti i gusti.
Ľ Afbeeldingen Ľ Kaart Ľ Weer