Trentino-Zuid-Tirol Reisgids, Vakantie in Trentino-Zuid-Tirol, reizen naar Trentino-Zuid-Tirol, tours in Trentino-Zuid-Tirol, toerisme Trentino-Zuid-Tirol, booking hotel Trentino-Zuid-Tirol, huurauto Trentino-Zuid-Tirol, vlieg aan Trentino-Zuid-Tirol, Incoming Trentino-Zuid-Tirol, Huwelijk Trentino-Zuid-Tirol, Weer Trentino-Zuid-Tirol, kaart Trentino-Zuid-Tirol, Afbeeldingen Trentino-Zuid-Tirol
Ľ Home Ľ Reisgids van Italie Ľ Trentino-Zuid-Tirol language:
IT  EN  DE  FR  ES  NL
Reisgids van Trentino-Zuid-Tirol Vakantie in Trentino-Zuid-Tirol toerisme Trentino-Zuid-TirolBooking Hotel Trentino-Zuid-Tirol boerderijhotel Trentino-Zuid-Tirol Vakantiehuis Trentino-Zuid-Tirol Vakantiehuizen Trentino-Zuid-Tirol campings Trentino-Zuid-Tirol ImmobiliŽn vakantie en reizen naar ItaliŽ Reisgids toeristische informatie van ItaliŽ Accommodatie Reserveer hotel
 

Trentino-Zuid-Tirol

Trentino-Zuid-Tirol Italy Trentino-Alto Adige is een autonoom gebied in Noordelijk ItaliŽ. Het bestaat uit twee provincies: Trento en Bolzano, waar in de laatstgenoemden de meerderheid van de bevolking het Duits als hun eerste taal spreekt. Het gebied maakte deel van Oostenrijk-Hongarije (en zijn voorganger, Oostenrijks Imperium) van 1815 tot zijn annexation door ItaliŽ in 1919 uit. Het werd officieel bedoeld als Venezia Tridentina tussen 1919 en 1947 en trentino-Alto Adige/Tiroler Etschland tussen 1947 en 1972. In het Engels, is de algemeen gebruikte termijn trentino-Alto Adige; Trentino-zuid wordt Tirol ook soms gebruikt. De Italiaanse naam van het gebied is trentino-Alto Adige, maar zeer zelden wordt het genoemd trentino-Sudtirolo. Samen met de Oostenrijkse staat van Tirol wordt het vertegenwoordigd door Euroregion Tirol-SŁdtirol/Alto Adige-Trentino.

het autonome gebied door Oostenrijk aan het noorden, door Zwitserland, Lombardije en Veneto wordt gegrenst. Het is uiterst bergachtig, behandelend een groot deel van Dolomites en zuidelijke Alps. De laagste pas over de Alpen, Brenner Pass, wordt gevestigd bij het verre noorden van het gebied op de grens met Austria.

de vruchtbare valleien van de opbrengswijn van trentino-Alto Adige/SŁdtirol, fruit, zuivelproducten en hout, terwijl zijn industrieŽn document, chemisch product en metaalproductie omvatten. Het gebied is een belangrijke exporteur van hydro-elektrische macht. Het toerisme is een belangrijke bron van opbrengst en het gebied is renowned voor zijn de winter het ski�en kansen, vooral in het GrŲden-Val gebied Gardena.

 
Accommodations
Search the last-minute offered in the best hotels of Italy
Cucina
Scopri la cucina italiana con tante ricette per tutti i gusti.
Ľ Afbeeldingen Ľ Kaart Ľ Weer