Toscane Reisgids, Vakantie in Toscane, reizen naar Toscane, tours in Toscane, toerisme Toscane, booking hotel Toscane, huurauto Toscane, vlieg aan Toscane, Incoming Toscane, Huwelijk Toscane, Weer Toscane, kaart Toscane, Afbeeldingen Toscane
Ľ Home Ľ Reisgids van Italie Ľ Toscane language:
IT  EN  DE  FR  ES  NL
Reisgids van Toscane Vakantie in Toscane toerisme ToscaneBooking Hotel Toscane boerderijhotel Toscane Vakantiehuis Toscane Vakantiehuizen Toscane campings Toscane ImmobiliŽn vakantie en reizen naar ItaliŽ Reisgids toeristische informatie van ItaliŽ Accommodatie Reserveer hotel
 

Toscane

Toscane Italy Het is het northernmost gebied van Centraal ItaliŽ: zijn kapitaal is Florence, die bijna 300 kilometers van het nationale kapitaal, Rome wordt gevestigd.
ToscaniŽ is gekend voor zijn landschappen en zijn artistieke erfenis. Zes Toscaanse plaatsen zijn gemaakt tot Unesco beschermden plaatsen: het historische centrum van Florence (1982), het historische centrum van Siena (1995), het vierkant van Cathedral van Pisa (1987), het historische centrum van San Gimignano (1990), het historische centrum van Pienza (1996) en Val d'Orcia (2004).

is het grondgebied tweederden heuvelige en ťťn vierde bergachtig. De rest wordt gevormd door vlaktes, die de vallei van Arno River.

ToscaniŽ verdeeld zijn in tien provincies vormen: Arezzo, Florence (Florence), Grosseto, Livorno, Luca, massa-Carrara, Pisa, Pistoia, Prato en Siena.

Dit gebied is gekend voor zijn wijnen (het beroemdst van welke Chianti, Morellino Di Scansano en Brunello Di Montalcino) zijn en heeft 120 beschermde gebieden (aardreserves). Andere landbouwproducten omvatten vee Chianina (in het bijzonder het beroemde " Fiorentina " lapje vlees) en de productie van olijfolie, hoofdzakelijk in Luca en de omringende heuvels. De industrie bestaat uit fabrieken producerend auto's Piaggio, motorfietsen, scooters en vliegtuigen, het texile industriŽle district van Prato, is de petrochemische installaties van Leghorn en de staalfabrieken van Toerisme Piombino.

de economische backbone van zogenaamde 'Cities van Art' (Florence, Luca, Pisa, Siena, San Gimignano), evenals op de kust en in the isles (Elba). Het marmer wordt uitgehakt in Versilia (Massa en Carrara), Garfagnana en in Alpi Apuane.


Florence
Florence houdt nooit op te verbazen. In de woorden van Stendhal, is het een stad " van subtiele charme " die niet door het belang van meest bekende greatnesses.
wordt uitgeput het de ge ...

Pisa
Pisa ligt in de plaats waar zodra er de mond van de rivier Arno was; vandaag is het overzees meer afgelegen, maar de stad heeft altijd een bepaalde betovering gehandhaafd.

De oorspron ...

Chianti
De heuvels van Chianti zijn een streek van ToscaniŽ tussen de provincie van Florence, Siena en Arezzo.
Zich in het groene landschap van Chianti werpen betekent om zoete heuvels te vinden, ...

Versilia
Versilia is a part of the north-western Tuscany, in the province of Lucca, that gets the name from the river Versilia. Renowned seaside area, its most important town is Viareggio. Its sea and the wo ...
 
Accommodations
Search the last-minute offered in the best hotels of Italy
Cucina
Scopri la cucina italiana con tante ricette per tutti i gusti.
Ľ Afbeeldingen Ľ Kaart Ľ Weer