Florence Reisgids, Vakantie in Florence, reizen naar Florence, tours in Florence, toerisme Florence, booking hotel Florence, huurauto Florence, vlieg aan Florence, Incoming Florence, Huwelijk Florence, Weer Florence, kaart Florence, Afbeeldingen Florence
Ľ Home Ľ Reisgids van Italie Ľ Toscane Ľ Florence Ľ Florence - Florence Accommodatie - Florence Hotel language:
IT  EN  DE  FR  ES  NL
Reisgids van Florence Vakantie in Florence toerisme FlorenceBooking Hotel Florence boerderijhotel Florence Vakantiehuis Florence Vakantiehuizen Florence campings Florence ImmobiliŽn vakantie en reizen naar ItaliŽ Reisgids toeristische informatie van ItaliŽ Accommodatie Reserveer hotel
Florence
bekijk meer:
Florence - Florence Florence
Florence (of Florence, Florentia en Fiorenza) zijn de hoofdstad van het Italiaanse gebied ...

Uffizi Gallery - Florence Uffizi Gallery
De Uffizi werden ontworpen door architect Giorgio Vasari en waren in eerste instantie bedo ...

Catedral - Santa Maria del Fiore  - Florence Catedral - Santa Maria del Fiore
De Santa Maria del Fiore of kortweg de Duomo (dom) is de kathedrale basiliek en het domine ...

ę index Florence

Florence

Florence (of Florence, Florentia en Fiorenza) zijn de hoofdstad van het Italiaanse gebied van ToscaniŽ, en van de provincie van Florence. Het is de meest bevolkte stad in ToscaniŽ en heeft een bevolking van ongeveer 364,779.

History

Florence oorspronkelijk werd gevestigd door Julius Caesar in 59 V.CHR. als regeling voor zijn veteraanmilitairen. Het werd genoemd Florentia (het Bloeien) en werd gebouwd in de stijl van een legerkamp met de belangrijkste straten die, cardo en decumanus, bij huidige Piazza della Repubblica snijden. Gesitueerd bij via Kassieboom, de belangrijkste route tussen Rome en het Noorden, en binnen de vruchtbare vallei van Arno, werd de regeling snel een belangrijk commercieel centrum. Was het gemaakte kapitaal Florentia van de keizer Diocletian van de provincie van Tuscia in de 3de eeuw AD.
Heilige Minias de eerste martelaar van Florence. Hij werd onthoofd bij ADVERTENTIE ongeveer 250, tijdens de antichristelijke vervolgingen van de Keizer Decius. Na wordt onthoofd, zegt men dat hij zijn disembodied hoofd opnam en over de Rivier Arno en omhoog de heuvel Mons Fiorentinus aan zijn hermitage liep, waar al Monte nu stands.
van Di San Miniato van de Basiliek de zetel van bishopric van rond het begin van de de 4de eeuwADVERTENTIE, de stad verdere wilde periodes van regel Ostrogothic ervoer, waarin de stad vaak door oorlogvoering tussen Ostrogoths en de Byzantium werd verontrust, die de bevolking kunnen ertoe gebracht hebben om aan slechts teruggekeerde Vrede 1.000 het leven persons.
onder Lombard regel in de 6de eeuw te vallen. Veroverd door Charlemagne in 774, werd Florence een deel van het hertogdom van ToscaniŽ, met Luca als kapitaal. De bevolking begon opnieuw te groeien en de handel bloeide. In 854, werden Florence en Fiesole verenigd in ťťn county.
Margrave Hugo kozen Florence als zijn residentie in plaats van Luca bij ADVERTENTIE ongeveer 1000. Dit stelde de Gouden Leeftijd van Florentijns art. in werking. In 1013, begon de bouw op al Monte van Di San Miniato van de Basiliek. De buitenkant van baptistry werd herwerkt in Romanesque stijl tussen 1059 en 1128.
ĄDavid di Michelangelo " Deze periode ook de verduistering van krachtig rivaliserend Pisa van Florence vroeger (dat door Genua in 1284 wordt verslagen en dat door Florence in 1406 wordt onderworpen), en de oefening van macht door de handelselite na een anti-aristrocratische beweging zag, die door Giano della Bella wordt geleid, dat geresulteerd in een reeks wetten de Verordeningen van Rechtvaardigheid (1293) riep.
van een bevolking geschat op 80.000 vůůr de Zwarte Dood van 1348, worden ongeveer 25.000 gezegd door de de wolindustrie van de stad gesteund te zijn: in 1345 was Florence de scŤne van een geprobeerde staking door wolcombers (ciompi), die in 1378 in een korte opstand tegen oligarchic regel in de Opstand van Ciompi stegen. Na hun afschaffing, kwam Florence onder de slingering (1382-1434) van de Albizzi familie, bittere rivalen van Medici.Cosimo de Medici was het eerste Medici familielid de stad hoofdzakelijk om te controleren van achter de scŤnes. Hoewel de stad technisch een democratie van soorten was, kwam zijn macht uit een enorm beschermingsnetwerk samen met zijn alliantie aan de nieuwe immigranten, gentenuova. Het feit dat Medici bankiers ook aan de paus was droeg tot hun stijging bij. Cosimo werd opgevolgd door zijn zoon Piero, die binnenkort daarna door de kleinzoon van Cosimo, Lorenzo in 1469 werd opgevolgd. Lorenzo was een groot patroon die van de kunsten, de werken door Michelangelo, Leonardo da Vinci en Botticelli opdraagt. Lorenzo was ook een verwezenlijkte musicus en bracht een aantal van de beroemdste componisten en singers van de dag aan Florence, met inbegrip van Alexander Agricola, Johannes Ghiselin, en Heinrich Isaac. Door eigentijdse Florentines, (en sindsdien), werd hij ĄLorenzo Prachtig genoemdď (Lorenzo IL Magnifico).
na de dood van Lorenzo in 1492, werd hij opgevolgd door zijn zoon Piero II. Toen de Franse koning Charles VIII noordelijk ItaliŽ binnenviel, verkoos Piero II om zich tegen zijn leger te verzetten. Maar toen hij de grootte van het Franse leger bij de poorten van Pisa realiseerde, moest hij de vernederende voorwaarden van de Franse koning goedkeuren. Deze maakten de rebel Florentines en zij verdreven Piero II. Met zijn ballingschap in 1494, de eerste periode van regel Medici die met de restauratie van een republikeinse government.
tijdens deze periode wordt gebeŽindigd, was de Dominicaanse monnik Girolamo Savonarola vroeger van het klooster van San Marco in 1490 geworden. Hij was famed voor zijn penitential preken, die wat lambasting hij als wijdverspreide immorality en gehechtheid aan materiŽle rijkdom bekeek. Hij beschuldigde het ballingschap van Medicis als werk van God, die hen straft van hun verval. Hij greep de kans met beide handen aan om politieke hervormingen uit te voeren die tot een democratischere regel leiden. Maar toen Savonarola openbaar Paus Alexander VI van corruptie beschuldigde, werd hij verboden van het spreken in publiek. Toen hij dit verbod brak, was hij excommunicated. Florentines, die van het zijn extreem onderwijs wordt vermoeid, die tegen hem wordt gedraaid en gearresteerd hem. Hij werd veroordeeld als afvallig en A gebrand bij de staak op Piazza della Signoria op 23 Mei 1498.
Een tweede individu van ongebruikelijk inzicht was NiccolÚ Machiavelli, de waarvan voorschriften voor de regeneratie van Florence onder sterke leiding vaak als legitimisation van politiek geschiktheid en zelfs misdrijf zijn gezien. Opgedragen door Medici, schreef Machiavelli ook de Florentijnse Geschiedenissen, de geschiedenis van de stad. Florentines verdreef Medici voor een tweede keer en vestigde een republiek op 16 Mei, 1527 opnieuw. Tweemaal hersteld met de steun van zowel Keizer als Paus, werd Medici in 1537 erfelijke hertogen van Florence, en in de Grote Hertogen die van 1569 van ToscaniŽ, voor twee eeuwen beslissen. In al ToscaniŽ, slechts waren de Republiek van Luca (later een Hertogdom) en Principality van Piombino onafhankelijk van Florence.
het uitsterven van de lijn Medici en de toetreding in 1737 van Francis Stephen, hertog van Lotharingen en echtgenoot van Maria Theresa van Oostenrijk, leidde tot de tijdelijke opneming van ToscaniŽ in de gebieden van de Oostenrijkse kroon. Het werd een secundogeniture van de dynastie Habsburg-Lotharingen, die voor bourbon-Parma in 1801 (zelf getuigd in 1807) werden getuigd, hersteld bij het Congres van Wenen; ToscaniŽ werd een provincie van het Verenigd Koninkrijk van ItaliŽ in 1861.
Florence vervangen Turijn als kapitaal dat van ItaliŽ in 1865, het eerste parlement van het land ontvangt, maar werd vervangen door Rome zes later jaar, nadat de terugtrekking van de Franse troepen zijn toevoeging aan het koninkrijk mogelijk maakte. Na het verdubbelen tijdens de 19de eeuw, verdrievoudigde de bevolking van Florence in twintigste met de groei van toerisme, handel, de financiŽle diensten en de industrie. Tijdens Wereldoorlog II ervoer de stad een year-long Duits beroep (1943-1944) en werd verklaard een open stad. De verenigde militairen die drijvend de Duitsers van ToscaniŽ stierven worden begraven in begraafplaatsen buiten de stad (Amerikanen ongeveer 9 kilometers (6 mi) zuiden van de stad, Britse en van de Commonwealth militairen het een paar kilometersoosten van het centrum op de het noordenbank van Arno)
A de zeer belangrijke rol in die jaren door beroemde cafť van Florence Giubbe Rosse van zijn stichting tot the present day wordt gespeeld. Piazza del Mercato Vecchio vernietigd (het Oude Vierkant van de Markt), en werd toen anders genoemd werd Piazza Vittorio Emanuele II. Het is vandaag genoemd geworden Piazza della Repubblica, en is de plaats van Giubbe Rosse. In die jaren (het eind van de l9th eeuw) het stadsbeleid van Florence besliste aan raze de oude buurt van Mercato Vecchio aan de grond, ten gunste van een nieuw vierkant gewijd aan Victor Emmanuel II. ĄNiet fu komt giammai cosž nobil giardino/een quel tempoegli Ť Mercato Vecchio/che al van l'occhioe IL gusto pasce fiorentinoď, geŽiste) Antonio Pucci (dichter) in de veertiende eeuw, ĄmondoŤ alimento van Mercato Vecchio nel. /Piazza van ognialtra van A serra van ILpregoď. Het gebied had van zijn originele middeleeuwse splendor " gerot. Tegenwoordig publiceert literaire cafť Giubbe Rosse boeken van beroemde Italiaanse auteurs zulke: Mario Luzi, Manlio Sgalambro, Giovanni Lista, Menotti Lerro, Leopoldo Paciscopi.
In November 1966, overstroomde Arno delen van het centrum, dat vele kunstschatten beschadigt. Er was geen waarschuwing van de autoriteiten die wisten de vloed, behalve een telefoongesprek aan jewelers op Ponte Vecchio kwam. Rond de stad zijn er uiterst kleine aanplakbiljetten op de muren nota nemend van waar de vloedwateren die bij hun hoogste point.

Florence en Renaissance

worden bereikt Er een schommeling in artistieke, literaire, en wetenschappelijke activiteit in Florence van veertiende aan 16de eeuwen was. Dit ging van de significante economische groei en economische activiteit vergezeld. Er waren wezenlijke privť en openbare financiering om artistieke en geleerde endeavours.
te sponsoren waren Er crisissen in de Rooms-katholieke kerk (vooral de controverse over Franse Papacy van Avignon en het Grote Schisma). Er waren catastrofale resultaten van de Zwarte Dood en een ťťn of andere nieuwe beoordeling van middeleeuwse waarden.

Afbeeldingen Florence

Florence - Florence

Florence - Florence

Florence - Florence

Florence - Florence

Florence - Florence

Florence - Florence

... meer Afbeeldingen van FlorenceĽ Zoek Accommodatie in Florence
ę Index Florence
Hotel Florence
Hotel Florence
De beste hotels in Florence aan online boeken
Afbeeldingen Florence
Afbeeldingen Florence
Afbeeldingen en Landschap van Florence
Ľ Afbeeldingen Ľ Kaart Ľ Weer

De beste Accommodatie:

Florence hotel resort B&B spa beauty center zwembad Florence camping bungalows camper zwembad Florence Agritoerisme Boerderij hotel zwembad Florence Vakantie Village Residence Florence Villa's zwembad huur Vakantiehuis Vakantiehuizen Florence huur Vakantiewoningen Appartementen Vakantie Florence B&B bed and breakfast
Hotel Londra * * * * Firenze Hotel Londra * * * * Firenze
Just 200 metres from Santa Maria Novella Railway Station, Hotel Londra features free Wi-Fi, friendly staff, and clean, spacious and elegantly furnished rooms in the centre of Florence. Start your day in Florence with Hotel Londraís excellent buffet breakfast. Dine in the hotelís One Garden Loung ...

WWW / BOOKING
Hotel Montebello Splendid * * * * * Firenze Hotel Montebello Splendid * * * * * Firenze
Geniet van de Toscaanse stijl en de charmante, Florentijnse tradities in deze 18e eeuwse villa met een eigen tuin. Het hotel ligt in het levendige, warme en geraffineerde hart van de stad. De villa is omgetoverd tot een boetiekhotel met vijf sterren en de kamers zijn elegant ingericht en voorzie ...

WWW / BOOKING
hotel Villa La Vedetta * * * * * Firenze hotel Villa La Vedetta * * * * * Firenze
Villa La Vedetta biedt elegantie, luxe en complete ontspanning op slechts een steenworp afstand van de rivier, de Ponte Vecchio en alle andere prachtige bezienswaardigheden die Florence te bieden heeft. De onlangs gerenoveerde villa in neo-rennaissancestijl ligt in een groen en vredig gedeelte v ...

WWW / BOOKING
  Ľ allen Hotel in Florence
Ľ allen Campings in Florence
Ľ allen Agritoerisme Florence
Ľ allen Vakantie Village en Residence Florence
Ľ allen Villa's / Vakantiehuis Florence
Ľ allen Vakantiewoningen / Appartementen Florence
Ľ allen bed & Breakfast Florence