Abruzzen Reisgids, Vakantie in Abruzzen, reizen naar Abruzzen, tours in Abruzzen, toerisme Abruzzen, booking hotel Abruzzen, huurauto Abruzzen, vlieg aan Abruzzen, Incoming Abruzzen, Huwelijk Abruzzen, Weer Abruzzen, kaart Abruzzen, Afbeeldingen Abruzzen
Ľ Home Ľ Reisgids van Italie Ľ Abruzzen language:
IT  EN  DE  FR  ES  NL
Reisgids van Abruzzen Vakantie in Abruzzen toerisme AbruzzenBooking Hotel Abruzzen boerderijhotel Abruzzen Vakantiehuis Abruzzen Vakantiehuizen Abruzzen campings Abruzzen ImmobiliŽn vakantie en reizen naar ItaliŽ Reisgids toeristische informatie van ItaliŽ Accommodatie Reserveer hotel
 

Abruzzen

Abruzzen Italy Abruzzo is een gebied dat van ItaliŽ Marche aan het noorden, Lazio aan het westen en het zuidwesten, Molise aan het zuidoosten en Adriatische Overzees aan het oosten grenst. Tot 1963 maakte het deel uit van het Abruzzi e Molise gebied (met Molise). De termijn Abruzzi is een verouderde meervoudsbenaming van een tijd toen de Bourbon het grondgebied als ĄDichtere Abruzzoď (Abruzzo Citeriore) en ĄVerdere Abruzzoď (Abruzzo Ulteriore) beheerden.

is het regionale kapitaal L'Aquila. Het gebied is verdeeld in vier provincies: L'Aquila (grootst), Teramo, Chieti (het meest dichtbevolkt) en Pescara, Abruzzo hoofd economisch centrum. De vier provincies zijn verder verdeeld in 305 gemeenten. Abruzzo heeft een bevolking van rond 1.3 mensen million.

Many vechten dat het gebied rijk aan natuurlijke schoonheden en geschiedenis is, maar slechts enkel om door massatoerisme begint worden ontdekt. Abruzzo de rijkdom van kastelen en middeleeuwse steden, vooral dichtbij de stad van L'Aquila heeft het in sommige kwarten de bijnaam van ĄAbruzzoshireď verdiend, door analogie met de bijnaam ĄChiantishireď die soms wordt gebruikt om naar het gebied Chianti van ToscaniŽ te verwijzen.

 
Accommodations
Search the last-minute offered in the best hotels of Italy
Cucina
Scopri la cucina italiana con tante ricette per tutti i gusti.
Ľ Afbeeldingen Ľ Kaart Ľ Weer